Selecteer een pagina

Cursussen en worskhops

01

Basiscursus fotografie

De basiscursus fotografie is er voor iedereen die zijn of haar camera echt wil leren kennen en alle tips en tricks kan gebruiken om de foto’s interessanter te maken. De cursus bestaat uit drie avonden en een terugkom moment die we samen bepalen. De basiscursus is een samenspel van theorie en praktijk, met ruimte voor je eigen inbreng. Het terugkom moment is er om al het geleerde eerst  in de praktijk te kunnen oefenen en op een later tijdstip nog eens met z’n allen door te nemen. Een opfrismoment en heel leuk om ieder zijn vorderingen te kunnen meemaken.
Kosten van de beginnerscursus incl. terugkom moment bedraagt: € 125,-

02

Gevorderden cursus fotografie

Heb je na de beginnerscursus nog behoefte aan nog meer diepgang met vooral meer praktijk, dan is de gevorderden cursus zeker iets voor jou. Ook voor de fotograaf die al redelijk met sluitertijden en diafragma overweg kan, zal hier makkelijk kunnen aanschuiven. Deze cursus van drie avonden en een terugkom moment, staat in het teken van heel veel praktijk en een verdere uitleg over de mogelijkheden van je camera en het gebruik van diverse objectieven. Diverse fotografie vormen zullen de revue passeren. Evenals de beginnerscursus, zal ook hier in overleg een datum voor terugkom moment georganiseerd worden, waarbij we op basis van wat de cursist wil de inhoud bepalen.
Kosten van de gevorderdencursus  incl. terugkom moment bedraagt: € 125,-

03

Workshops

De workshops die aangeboden worden zijn allemaal heel praktijkgericht. Korte theoretische inleiding en dan lekker fotograferen op een gebied die je interesse heeft. Je krijgt directe begeleiding met het gebruik van je camera (evt. kun je een camera lenen) en leert ook veel van elkaar. Een actieve, ochtend, middag, avond of dag (afhankelijk van het type workshop), waarbij het de bedoeling is om te leren, maar vooral ook veel plezier te hebben.
Klik hier om de workshops te bekijken.

04

Fotografie lessen op scholen

Als docent voor het keuzevak fotografie op middelbare scholen, verzorg ik gastlessen fotografie (ook op lagere scholen). Dit kan op basis van een eenmalige workshop of gedurende een langere periode. Ik vind het ontzettend leuk om kinderen met fotografie kennis te laten maken doormiddel van workshops, maar ook zeker door het aanbieden van een heel programma fotografie. Hiervoor heb ik een specifiek pakket lesmateriaal fotografie ontwikkeld, met een gedeelte theorie (geschiedenis, rol fotografie in de maatschappij, werking van camera’s en alles waardoor je foto interessanter wordt) en vooral veel praktijk. 

Hierbij is er veel ruimte voor bijvoorbeeld het fotograferen met je eigen smartphone (ook bewerking) en kennismaking met de diverse vormen van fotografie. Vanzelfsprekend is het mogelijk om heel specifieke lessen of workshops in fotografie aan te bieden. Afhankelijk ook van de leeftijd en interesse van de kinderen. Dat gaat altijd in overleg.

De volgende workshops worden in 2020 aangeboden:

Workshop: leren om te fotograferen met je eigen toestel en smartphone
Workshop: thema portretfotografie
Workshop: thema macro fotografie
Workshop: thema landschapsfotografie

Heeft u interesse?